Kurser

At undervise i hvordan jeg laver musik med børn, handler for mig ikke om hvilke sange jeg vælger, men hvordan jeg skaber og udvikler musikken, ofte i nuet. Derfor har alle mine kurser til formål at inspirere deltagerne, til en ændret opfattelse af hvad musik er, og hvordan vi selv kan skabe den. Mine tanker om musik med børn er meget inspireret af de gamle kulturradikale musikpædagoger som Bernhard Christensen, Astrid Gøssel og Jytte Rahbæk Schmidt.

Når jeg holder kurser bestræber jeg mig på at deltagerne oplever:
  • Alle mennesker kan lave musik
  • Det handler om at give plads og lytte på samme tid
  • Musik og krop hænger sammen
  • Musik skal være legene
  • Det er vores opfattelse af hvad musik er, der begrænser vores muligheder
  • At bryde grænser udvikler både os selv og musikken
Aktuelt kursus

Alle kan lave musik

Målgruppe: Pædagoger, musikpædagoger og gymnastikinstruktører

Mission: At inddrage børnene i musikken, for derigennem at kunne udvikle og skrive egne sange

Alle kan lave musik er et kursus for dig der hele tiden er på jagt efter ny inspiration til samlingen i børnehaven, gymnastikholdet, musikholdet, forældre/barn holdet eller hvor du ellers laver musikken sammen med børnene. På kurset vil du blive udfordret på din opfattelse af hvad musik er, hvordan du kan skabe musik og du vil tilmed være med til at skrive den børnesang du ikke vidste du manglede.

Mange tror fejlagtigt at de ikke selv kan skabe musik, men her vil jeg stædigt påstå at alle kan skabe musik. Det er et spørgsmål om opfattelse og vilje. Alle kan lave musik er et kursus der ikke bare giver dig nyt materiale, men også lærer dig hvordan du selv kan finde, tilpasse og skabe nyt materiale for fremtiden. Med andre ord er det et “hjælp til selvhjælp’s kursus”, der giver dig evnerne til at fortsætte din egen udvikling i slipstrømmen af kurset.

Indhold

Vi tager i første del udgangspunkt i nogle af mine mest simple sanglege i et praktisk og teoretisk perspektiv. Spørgsmål som “Hvordan laver vi bedst musik med børnene?” eller “Hvordan får vi mest ud af den musik vi har i os?” er på dagsordenen. Sammen skal vi udforske sanglegene, prøve dem af, udfordre dem og udvikle sangene så vi til sidst står med hvad der kan virke som helt nye sang. I anden del af kurset kaster vi os over alverdens små instrumenter, små trommer, rasle æg, claves og så videre, målet er simpelt – at øve os i at akkompagnere den musik vi selv skaber. I tredje del af kurset skal vi skabe vores egne sange, vi tager udgangspunkt i hvilke sange “vi mangler” i vores hverdag, og igennem rammer, dialog og arbejde i grupper, vil de nedfældede oplæg langsomt forvandle sig til sanglege der er lige til at optage, skrive ned og bruge dagen efter i institutionen. Kurset afsluttes med en kort evaluering i grupper, hvor hele dagens indhold gåes igennem for at skabe en direkte linje ind i hverdagen efter kurset.

Læs inspirationshæftet med noter fra et kursus: Inspirationshæfte – Alle kan lave musik – Med noter

Fakta

Kurset varer 5 timer og koster 6000 kr. + moms og transport, prisen er inklusiv inspirationshæfte med sange, øvelser og rammer fra kurset. Hæftet sendes som PDF efter kurset og vil udover mine sange, også indeholde de sange der bliver skrevet på kurset.

Hør eksempler på sange skrevet på kurset:

Bemærk disse sange er skrevet af pædagogerne selv, både melodi og tekst, de har kun fået hjælp til rammerne.

Vennesang
Nu skal vi ind og synge
Min aller bedste ven
Sagt om kurset

– Pædagogudtalelse fra forløbet “Undervisning med opfattelsen af musik som udgangspunkt“:

Min musikforståelse har ændret sig under og efter forløbet. Jeg mener nu, jeg kan spille musik og jeg har mod på at gå i gang med musikforløb med børnene. Jeg mener også, at børnene spiller fantastisk musik og der er ikke en lyd, der er forkert. Jeg vil sige, det ligefrem har været befriende at opleve en musikforståelse, hvor alt musik bakkes op, det giver gå-på-mod i arbejdet med børnene.”

– Pædagogudtalelse fra forløbet “Undervisning med opfattelsen af musik som udgangspunkt“:

Du har været god til at skabe en god stemning, som har gjort at vi har turdet kaste os ud i alle de aktiviteter som vi er blevet præsenteret for, selvom vi/jeg nogle gange har tænkt det her kan Morten bare ikke mene at vi skal gøre og det har været lidt grænseoverskridende.

Men på grund af din måde at være på og den afslappende atmosfære som du har skabt, ja det har gjort at alle har sluppet hæmningerne og kastede sig ud i det med glæde, grin og engagement.”

Kontakt: Er du interesseret i ovenstående kursus, eller blot ønsker et tempofyldt inspirerende foredrag om musik, leg og børn kan du kontakte mig her eller på tlf. 28 40 66 95.