Musikalsk legestue i Ikast

En stor del af det med at lave musik for børn, er at kende til hvordan de vil reagere alt efter hvilken sammenhæng man har dem i. Idag havde jeg fornøjelsen af at være på besøg på mit storesøsters børne-forældre gymnastik hold. Alderen var 1-2 år, med forældre og bedsteforældre. Det er altid forskelligt at lave musik med børn når de er med deres forældre, i forhold til når de er med deres institution – og sådan en dag som vi havde idag var en rigtig forældre/ barn -dag.

Alle deltagere var blevet indbudt til rundstykker og frugt, hvor efter jeg legede og lavede musik med dem i cirka 30 minutter, efter det havde min storesøster Maiken, planlagt en dejlig redskabsbane hvor børnene rigtigt kunne boltre sig.

Vi legede hilse-sangen, klappe leg, dyre-sangen, tælletur til tanzania, danse-sangen og afslapnings-sangen.

For at skabe det bedste rum for børnene, sad hver barn+forældre på et lille liggeunderlag rundt i en stor rundkreds så alle kunne se, og der var plads til at man kunne gå ind i midten hvis man var lidt ekstra nysgerrig. Alle andre var placeret bagved på bænke hvor de kunne følge med, og hen mod slutningen fik alle mulighed for at komme hen og være med. Det skabte et rigtig godt rum, med plads til at børnene og deres forældre kunne koncentrere sig om at lege og lave musik sammen.

Tak til alle de deltagende børn, forældre, bedsteforældre og ikke mindst en kæmpe tak til min storesøster, Maiken, for at drive et så dejligt gymnastikhold med en så god stemning. Det var en fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *